1: Een “open keuken” is de basis van elk professioneel bedrijf

Tegenwoordig moet alles recht door zee zijn. Van elk proces, elke service en elk product moet het duidelijk zijn hoeveel het kost, waarom het zoveel kost en alle verdere info die gewenst is bij de doelgroep. Zo ook met de kosten voor het bouwen van een huis. Mensen hebben geen zin meer om eerst een offerte aan te moeten vragen, dan te moeten wachten op antwoord en vervolgens niet tevreden te zijn met de prijs. Daarom vallen bedrijven die direct de optie bieden om de kosten te kunnen berekenen vaak meer in de smaak onder de doelgroep.

2: Duurzaamheid is in: kom maar op met die warmtepomp

Duurzaam wonen is helemaal hip. Dit is onder andere gebleken uit de ophef die is ontstaan over onze vertrouwde CV-ketel. Kortgeleden heeft minister Wiebes van Klimaat aangekondigd 90 miljoen vrij te gaan maken voor aardgas vrije wijken. Dit wordt onder andere verwezenlijkt doordat de gemeenten de taak hebben gekregen om per wijk een plan te maken voor een warmtevoorziening zonder aardgas. Veel nieuwbouwwijken worden daarom ook gebouwd met een warmtenet: een leidingnetwerk met geïsoleerde buizen. Wanneer je dus mee wil doen aan een duurzamere manier van warmtewinning, overweeg dan eens andere opties in plaats van alleen een CV-ketel. Op den duur zal dit veel geld en bovendien CO2-uitstoot schelen.

3: Renoveren en onderhouden gebeurt te weinig

Wanneer een huis nieuw gebouwd is, ziet alles er natuurlijk spik en span uit. Echter, na verloop van tijd krijgen wind en water ook vat op je nieuwbouwhuis. Veel mensen steken zo weinig mogelijk kosten in het onderhouden van hun woning en gaan er vanuit dat alles voorlopig wel in perfecte staat blijft. Helaas heeft ook een nieuw huis regelmatig onderhoud nodig. Door op zijn tijd een goede schilder, dakdekker of loodgieter langs te laten komen, verleng je de levensduur van je woning. Zo kun je nog jaren met veel plezier blijven wonen in je droomhuis.

4:Maak uw eigen financiën inzichtelijk

Tegenwoordig kampen we met een overhitte woningmarkt in Nederland. Zeker in de grote steden betaalt men vaak boven de vraagprijs voor een appartement of huis in de middenklasse. Voor de starter is het heel lastig geworden om nog aan een betaalbare woning te komen. Heb je toch je droomhuis kunnen vinden? Zorg er dan voor dat je een goed inzicht krijgt van je eigen financiën. Zo wordt het gemakkelijker om te sparen en een hypotheek aan te vragen.

Schakel een bouwbedrijf die de bouwkosten inzichtelijk houd

Ben je nog op zoek naar je droomhuis? En wil je graag duidelijkheid over de kosten van een nieuwbouw woning? Zoek dan een bouwbedrijf dat de bouwkosten helder en transparant houdt. Zo weet je direct wat u kwijt bent voor je nieuwe huis.