Bestaande wand te slecht voor renovatie

Voorzetwanden zijn wanden die geplaatst worden voor een bestaande wand. Ze kunnen ook voor een nieuwe wand geplaatst worden. Vaak wordt er voor een voorzetwand gekozen wanneer de bestaande wand te slecht is voor directe verlijming met platen. Een voordeel van het gebruik van voorzetwanden is dat bestaande leidingen weggewerkt kunnen worden, zonder dat er gefreesd hoeft te worden. Bovendien kan het voor een stukje isolatie zorgen. In dit blog leest u meer over voorzetwanden.

Voorzetwanden voor slechte wanden plaatsen

Een voorzetwand kan direct op een krachtige ondergrond geschroefd worden. De vloer moet hiervoor voldoende draagkracht hebben. Wanneer dit niet het geval is, wordt er eerst een regelwerk geplaatst. Hier kunnen de voorzetwanden tegenaan geplaatst worden. Een voorzetwand kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer het metselwerk van een oud gebouw erg ongelijk is.

Obstakels en leidingwerk wegwerken

Wanneer een wand veel oneffenheden of obstakels heeft, dan kunt u er een strakke voorzetwand overheen plaatsen. Ook wanneer u leidingwerk weg wilt werken, is een voorzetwand een goede keuze. Zo wordt al het leidingwerk weggewerkt. Een bijkomend voordeel is dat een vlakke wand makkelijker schoon te houden is dan een wand met veel obstakels. Daardoor is deze ook hygiënischer.

De voordelen van gestructureerde platen

Wanneer u een voorzetwand gaat plaatsen, kunt u kiezen uit gestructureerde en ongestructureerde platen. De voordelen van gestructureerde platen zijn:

  • Oneffenheden, krassen en reparaties zijn bijna niet zichtbaar;
  • U heeft minder reinigingsschuim nodig, doordat de wand langer aan het middel wordt blootgesteld, aangezien het langzamer van de oppervlakte afloopt;
  • U heeft minder vermoeide ogen omdat het licht anders op de wand reflecteert.

Voorzetwanden voor uw bedrijf

Heeft u ook interesse in voorzetwanden? Neem dan contact op met een gespecialiseerd bedrijf. Heeft u vragen over dit artikel? Stel ze via het contactformulier.