Klussen maar!

Na een winter lang weinig actief in en rondom huis te zijn geweest, stropen veel consumenten in de lente- en zomermaanden de mouwen omhoog en gaan massaal aan het klussen. Veel mensen denken bouwprojecten in en rondom de woning ‘wel even zelf te kunnen doen’. Echter blijkt dat het aantal huis-, tuin- en keukenongelukken in deze maanden hoger is dan tijdens de wintermaanden. Een groot deel van deze doe-het-zelvers heeft zelfs een medische behandeling nodig. Laat de grote klussen zoals bouwen en renoveren dan ook over aan een ervaren klusbedrijf.

Een zorgvuldige planning

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlandse consumenten hun bouw- of verbouwproject grondig voorbereiden en plannen. Dit is vastgesteld aan de hand van het zoekgedrag op internet van consumenten. In de wintermaand plant men de klus en zoekt men de klusspullen en benodigdheden uit. In de lente- en zomermaanden gaat men daadwerkelijk aan de slag. Een verbouwing van de keuken, een badkamer renovatie. Een nieuwe dakkapel of aanbouw. In de herfstmaanden is men met name bezig met het onderhoud. Denk aan het onderhoud van de cv-ketel, verlichting en het optimaliseren van de beveiliging van woningen.

Doe het zelven een gevaarlijke hobby?

Hoewel we met z’n allen heel handig denken te zijn, blijkt ook dat het doe-het-zelven gepaard gaat met de nodige risico’s. Jaarlijks veroorzaken doe-het-zelvers ruim 130.000 ongevallen, waarvan in ruim 80.000 van de gevallen een medische behandeling nodig is. Ongeveer de helft van deze ongevallen vindt in de periode mei tot en met augustus plaats. Met het zelf uitvoeren van bouwprojecten en kosten bespaart u wellicht geld, echter kan dit kennelijk toch uitlopen tot een gevaarlijke hobby.

Laat het over aan de vakman!

Wij raden u dan ook aan om grote klussen zoals bouwen en renoveren over te laten aan een ervaren en professioneel bouwbedrijf. Dit heeft niet alleen als voordeel dat u geen risico loopt op ongevallen. Daarnaast scheelt het u tijd en energie en wordt het bouwproject tot in de puntjes voor u gepland en uitgevoerd. Veel bouwbedrijven kunnen uw klus van schets tot eindafwerking compleet uit handen nemen. Ideaal toch? Kortom: voorkom ongelukken en schakel voor uw bouw- of renoveerproject een bouwbedrijf in.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *