Bouwen en verbouwen is weer ‘hot’

Wilt gaan bouwen of verbouwen en bent u daarom op zoek naar een kundig bouwbedrijf? Dan bent u momenteel zeker niet de enige. Waar bouwvakkers enige tijd geleden nog zaten te springen om werk, zit het werk nu te springen om bouwvakkers. Dit heeft met de sterk verbeterde economische situatie te maken, maar ook met sociaal-demografische ontwikkelingen. In dit blog leest u hier meer over en ontdekt u waar u op moet letten als u momenteel ook zoekt naar een betrouwbare en kundige aannemer.

Belangrijke ontwikkelingen op de woningmarkt

Er zijn momenteel interessante ontwikkelingen gaande op de woningmarkt. Zo zijn ouderen op steeds latere leeftijd nog zelfstandig. Hierdoor kiezen ze er in toenemende mate voor om langer in hun eigen woning te blijven wonen. Senioren vragen zich af of ze in hun huidige woning oud kunnen worden, en laten deze verbouwen als dat niet het geval is. Tegelijkertijd zijn er juist ook veel mensen die nu, na jarenlang gewacht te hebben op het juiste moment, een stap zetten op woongebied. Zij verkeren in minder financiële onzekerheid en durven weer te investeren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze een grondige verbouwing laten uitvoeren, ervoor kiezen een nieuw huis te laten bouwen, of een ander huis kopen en dit (uitvoerig) laten verbouwen.

Vijf zaken om op te letten als u op zoek bent naar een aannemer

Het vinden van een goede aannemer voor bovengenoemde projecten is nog niet zo eenvoudig. Want hoe weet u op voorhand nou zeker dat uw project ook tijdig en volgens de hoogste kwaliteitsnormen opgeleverd zal worden? We zetten daarom graag een vijftal zaken op een rijtje waar u tijdens het besluitvormingsproces op kunt letten:

  • Bekijk op websites van bouwbedrijven reeds gerealiseerde projecten
  • Vraag meerdere offertes aan. Goedkoop is duurkoop, maar betaal ook niet te veel
  • Kies altijd voor een bouwbedrijf dat kan bogen op ruime ervaring
  • Vraag referenties op
  • Kies voor een aannemer die gecertificeerd is

Gegeven de huidige situatie op de bouwmarkt is het niet helemaal uitgesloten dat u even zult moeten wachten voordat uw project aan de beurt is. Dit is natuurlijk vervelend. Laat dit u er echter niet per se toe brengen om uw gedroomde bouwbedrijf te laten schieten. Onthoud dat een bouwinvestering er vooral eentje is voor de lange termijn!

Uw kans op succes gemaximaliseerd

Ongeacht uw specifieke situatie en bouwplannen; als u bovenstaande punten in ogenschouw neemt, maximaliseert u de kans om een aannemer te vinden die uw project perfect kan uitvoeren. Wij wensen u veel succes met uw zoektocht naar uw ideale aannemer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *