Met camerabewaking altijd toezicht op uw bouwplaats

Bouwplaatsen zijn populaire plekken om bouwmateriaal en gereedschappen te stelen. Helaas neemt het aantal inbraken en diefstallen op bouwplaatsen nog altijd toe. Dat constateerde ook het Verbond van Verzekeraars twee jaar geleden. Ze riepen politie en justitie toen op om bouwplaatscriminaliteit meer prioriteit te geven. Dat valt helaas tot op heden nogal tegen. Met camerabewaking op de bouwplaats doet u zelf in ieder geval al veel aan preventie. Er zijn veel camerasystemen op de markt. De vraag daarbij is welk systeem uw bouwplaats het beste beschermt. Een camerabewaking specialist kan u helpen de juiste keuze te maken. Lees hieronder meer over camerabewaking op de bouwplaats en wat u kunt doen om uw bouwplaats te beveiligen.

Bouwstop door tekort aan bouwmaterialen

Dat geboefte steeds professioneler te werk gaat in de nachtelijke uren op een bouwplaats staat als een paal boven water. Een flinke roof zorgt vaak voor een schadepost van enkele tonnen, zeker wanneer hightech bouwmaterieel verdwijnt. De schadelast loopt meestal nog verder op doordat men de bouw vaak stil moet leggen door het gebrek aan bouwmaterialen.

Bouwplaats goed beveiligen met camera’s

Het is daarom in alle gevallen raadzaam om bouwplaatsen goed te beveiligen. De kosten voor het installeren van beveiligingsapparatuur en camera’s wegen bij lange na niet op tegen het verlies dat een bouwbedrijf kan leiden aan een diefstal. Camerabewaking op de bouwplaats is een manier om 24 uur per dag en zeven dagen per week toezicht te houden.

Camerabewaking is een goede keuze

Camerabewaking op de bouwplaats is een goede keuze. Het zijn plekken waar het ene moment soms lange tijd niemand komt. En soms zijn er zoveel mensen aanwezig dat gewoon toezicht houden erg moeilijk is. Met camerabewaking is de bouwplaats in alle situaties goed in de gaten te houden.

Bouwplaats trekt altijd de aandacht

Een bouwplaats trekt eigenlijk altijd de aandacht van mensen. Dus ook van de mensen die u er niet wilt hebben. Met camerabewaking op de bouwplaats bent u 24/7 aanwezig. Zeker met hoogkwalitatieve camerasystemen waarmee u de beelden altijd kunt terugkijken of bevriezen wanneer een gezicht goed in beeld is. Die beelden kunt u meteen doorsturen naar de politie, zodat zij hiermee aan de slag kunnen.

Camera’s voor politie en verzekering

Naast de politie willen ook verzekeraars graag bewijsmateriaal en goede beveiliging op de bouwplaats zien voordat zij een claim van inbraak of diefstal in behandeling nemen. Met goede camerabewaking weet u zeker dat u dit allemaal goed geregeld hebt. Meer informatie over bouwen en bouwveiligheid leest u in de diverse blogs op deze website. Klik hier voor een overzicht van de blogs op Werken op de Bouw.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *