Wanneer uw huidige CV-ketel niet meer goed functioneert, of wanneer u om een andere reden toe bent aan een nieuwe CV-ketel, kunt u de hulp van een erkend loodgietersbedrijf wellicht goed gebruiken. Hoe installeert u bijvoorbeeld een nieuwe CV-ketel in huis? Welke verschillende CV-ketels zijn tegenwoordig op de markt verkrijgbaar? Weet u wat het verschil is tussen een HR-ketel en een zogenaamde combiketel? Enzovoorts. Vragen waar een loodgieter u antwoord op kan geven! Door u vooraf goed te laten informeren, wordt de kans op een verkeerde keuze geminimaliseerd. U wilt uw CV-ketel immers niet na een korte tijd al moeten vervangen.

Verschillende soorten CV-ketels

In steeds meer woningen wordt gekozen voor een zogenaamde combiketel, wat een combinatie is van een losse CV-ketel en een boiler. Mocht u momenteel nog gebruik maken van een combinatie van twee losse apparaten, dan is een combiketel zeker het overwegen waard. Met een combiketel bent u namelijk niet alleen een stuk goedkoper uit qua energiekosten, ook zorgt een combiketel voor lagere onderhoudskosten. U hoeft voortaan immers nog maar een apparaat te laten onderhouden!

Ook met een HR-ketel bent u een stuk goedkoper uit, doordat u maandelijks aanzienlijk minder energie verbruikt. Veel mensen worden in eerste instantie afgeschrikt door de hoge aanschafprijs voor een HR- of combiketel, maar op termijn zult u dit snel terugverdienen.

CV-ketel laten installeren

Heeft u de juiste CV-ketel gevonden? Laat de nieuwe CV-ketel in uw woning installeren door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Zo weet u zeker dat de kans op complicaties op een later moment geminimaliseerd worden. Daarbij kan een loodgieter u in de toekomst helpen met het onderhouden van uw CV-ketel! Laat uw CV-ketel in ieder geval eenmaal per jaar nakijken op beginnende slijtage aan onderdelen, zodat verstoringen voorkomen kunnen worden.