De bouw zit in de lift

Na jaren achteruitgang in de bouw is het tijd voor wat positiviteit. Eindelijk! De economie is aangetrokken en het consumentenvertrouwen neemt toe. Mensen willen weer woningen kopen. In een aantal regio’s is de vraag het aanbod alweer aan het overstijgen en draaien bouwbedrijven overuren. Reden voor veel bedrijven in de bouw om weer met vast personeel te werken. De tijdelijke arbeidskrachten worden eveneens volop gevraagd. Belangrijk aspect bij deze ontwikkelingen is de vraag naar kwaliteit. In de bouw is de vraag naar een goede timmerman en elektricien groot. De specialist in elektra moet in de huidige tijd wel voorzien zijn van een aantal vaardigheden die bij het ingaan van de recessie helemaal nog niet relevant waren.

Nieuwe talenten en vaardigheden nodig in de bouw

In de bouw zijn er volop ontwikkelingen geweest op het gebied van elektra. De toepassingen zijn uitgebreid. Nieuwe technieken vragen ook nieuwe inzichten en kennis. Hier liggen volop kansen voor schoolverlaters. Zij zijn immers degenen die scholing hebben gehad in het aanleggen van zonnepanelen. Of precies weten hoe je een wifinetwerk aanlegt. Daarbij neemt ook de vraag om andere aansluitingen toe. Denk hierbij aan een stopcontact met USB- aansluitingen. Reden te meer voor de bouwbedrijven om in te zetten op de verdere scholing en begeleiding van jong personeel.

Waar let u op bij de selectie van uw project in de bouw?

We geven u graag een aantal tips die kunnen helpen bij het selecteren van de beste uitvoerder van uw opdracht in de bouw:

  • Vergelijk het aanbod van verschillende aanbieders
  • Beperk de reistijd en kies voor een bouwbedrijf in de eigen regio
  • Vraag om een heldere offerte met duidelijke prijzen
  • Vraag uw omgeving om ervaringen met bedrijven in de bouw
  • Lees de recensies en controleer referenties

Bij het nagaan van referenties is het voor de meeste opdrachtgevers prettig om nog eens een keer aan te kunnen geven hoe het eigen project is verlopen. Ze zullen u veelal een goed beeld geven van de kenmerken en aanpak van en bedrijf in de bouw. Is er een referentie beschikbaar die gaat over een soortgelijk project als dat van u? Dan is het helemaal een goede gelegenheid om een duidelijk beeld te krijgen van wat u mag verwachten.

Kies het bedrijf dat bij u en uw opdracht past

Het ligt aan uw persoonlijke voorkeur en aan uw soort opdracht welke bedrijf in de bouw het meest geschikt is om uw opdracht uit te voeren. Wilt u een voorbeeld bekijken van een bedrijf in Midden-Nederland dat allround werkt en een specialiteit in elektra heeft? Bekijk dan deze website.