Na jaren van neergang mag het bouwbedrijf weer positief vooruitkijken. De economie trekt aan en de opdrachten voor het bouwbedrijf nemen in aantal toe. Het voordeel van de afgelopen jaren is misschien toch ook, dat een gemiddeld bouwbedrijf zich genoodzaakt zag om zuinig te werken. Effectieve bouw is in die tijd veel gevraagd door opdrachtgevers. De budgetten waren krap en veel vakbekwame bouwvakkers zaten thuis. We verwachten dat het grootste deel van deze bouwvakkers snel weer aan het werk kan. Veel van deze vakmensen kunnen en willen ook niet anders dan in de bouw werken. Als opdrachtgever is uw positieve kant in het verhaal, dat er goed gewerkt is aan het op een snelle en voordelige manier uitvoeren van project. Een gemiddeld bouwbedrijf weet nu beter haar mensen in te zetten en slimmer om te gaan met de inkoop van materialen.

Een positieve ervaring met een bouwbedrijf

Een plaatselijk bouwbedrijf kreeg van een inwoner van een Brabants dorp de mooie opdracht om de woning uit te breiden. Het idee was om een uitbouw te realiseren aan de achterzijde en aan de voorzijde een overkapping te maken. Het bouwbedrijf maakte een scherpe offerte en kon na akkoord aan de slag. Tijdens de bouw bleek de achtergevel slechter dan aanvankelijk was ingeschat. Het compleet vervangen van de achtergevel zou aanzienlijk meer gaan kosten dan begroot en de bewoners maakten zich flink zorgen. Door kennis, ervaring en inzicht bedacht de uitvoerder een slimme manier om de achtergevel te repareren, zonder dat deze vervangen hoefde te worden. Het werk kon tegen geringe meerkosten worden uitgevoerd. Naast het feit dat de bewoners uitstekend tevreden waren over het geleverde werk, was men vooral te spreken over de aanpak van het bouwbedrijf, omdat er veel geld kon worden bespaard na een flinke tegenvaller.

Waar let u op als u een bouwbedrijf inschakelt?

We geven u graag een aantal tips waar u aan zou kunnen denken, voordat u besluit om met een bouwbedrijf in zee te gaan.

  • Vergelijk de aanbiedingen van verschillende bouwbedrijven met elkaar
  • Zorg dat u een duidelijke offerte krijgt en vooraf weet wat u betaald
  • Lees de beoordeling van verschillende bedrijven
  • Vraag of u eerder uitgevoerd werk mag bekijken
  • Vraag naar de consequenties van onverwacht meerwerk

Een bouwbedrijf inschakelen of toch maar zelf doen?

De keuze om wel of niet een aannemer in te schakelen om uw nieuwbouw of verbouwing uit te voeren is volstrekt persoonlijk. Heeft u onvoldoende financiële middelen en ook zelf onvoldoende kennis en ervaring om een project uit te voeren? Dan is het wellicht verstandig om te wachten met de uitvoering tot een beter financieel moment. Door toch zelf te klussen is de kans groot dat de bouw of verbouw toch niet zo wordt als u had gehoopt. Wilt u meer weten over de professionele aanpak? Kijk dan eens op de website van Bouwbedrijf Stoffelen en Van Weert uit Best.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *