Een ongeluk is snel gebeurd
Helaas komen ongelukken in de bouw erg vaak voor. Veel werknemers hebben wel eens te maken gehad met zo’n arbeidsongeval. Vaak wordt er dan een arbeidsongeval advocaat ingeschakeld, maar wat moet u nu nog meer doen als u betrokken bent bij een arbeidsongeval op de bouwplaats? Wij vertellen er meer over in dit blog.
Oorzaken van het ongeluk
De bouw is een van de sectoren waarin de meeste ongevallen plaatsvinden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan:
- Een val van een hoogwerker
- Een val van een steiger
- Vallende voorwerpen van een kraan
- Het instorten of omvallen van een kraan
- Een ongeluk door een (defecte) machine
Dit soort ongevallen kunnen grote letselschade met zich meebrengen. Werken in de bouw is dus zeker niet zonder gevaren. Daarom is het belangrijk om te weten wat u moet doen als er iets gebeurt.
Schakel een arbeidsongeval advocaat in
Ten eerste is het belangrijk om een arbeidsongeval advocaat in te schakelen wanneer er een ongeluk gebeurd is. U laat de advocaat de werkgever aansprakelijk stellen voor de schade. In veel gevallen waar er sprake is van letselschade, is de werkgever aansprakelijk voor de geleden schade op grond van de zorgplicht. Deze zorgplicht heeft de werkgever namelijk tegenover zijn of haar medewerkers geschonden. Samen met de letselschade advocaat gaat u de schade verhalen op de wederpartij. Onze tip is om ook uw collega’s die aanwezig waren bij het ongeval op te laten schrijven wat er volgens hen gebeurd is.
De werkgever aansprakelijk stellen
De meeste werkgevers zijn goed verzekerd voor ongevallen waarbij personeel betrokken is, waardoor u hem of haar eenvoudig aansprakelijk kunt stellen voor de opgelopen letselschade. Vaak snappen zij uw situatie heel goed, en zal het niet uitlopen tot een conflict. Bent u wel bang dat u uw baan verliest als u de werkgever aansprakelijk stelt? Meld dit dan bij uw arbeidsongeval advocaat, die met de werkgever in gesprek gaat. Waarom zou u zelf betalen voor uw letselschade, als uw werkgever hiervoor verantwoordelijk is?