Passie voor houtproductie

Heeft u het ook gemerkt? De afgelopen jaren is duurzaamheid steeds belangrijker geworden.
Ook Nederlandse bedrijven zijn er actief mee bezig. Veel houtverwerkende bedrijven stappen bijvoorbeeld over naar het duurzaam produceren van houtproducten als timmerpanelen. Deze panelen kunt u ideaal gebruiken als boekenplank of voor meubels. U kunt zelf kiezen wat voor houtsoort u wilt. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten. Heeft u als Nederlandse consument ook de behoefte aan producten die duurzaam geproduceerd zijn? U wilt toch ook de natuur beschermen door het gebruik van duurzaam hout. Dit betekent dat na houtkap het bos de kans krijgt om zich te herstellen. Het gaat dus om houtproducten die op een verantwoorde wijze ontwikkeld en volledig recyclebaar zijn. Het is ook goed voor de lokale bevolking. Zij worden goed betaald. In deze blog leest u meer over duurzame houtproductie van timmerpanelen.

Keurmerk voor verantwoord bosbeheer

Nederlandse bedrijven kunnen een keurmerk voor verantwoord bosbeheer ontvangen. Een bekend internationaal erkend keurmerk is FSC Certificaat. Dit staat voor Forest Stewardship Council (FSC). Aan dit keurmerk zitten meerdere voordelen. Niet alleen voor de bedrijven, maar natuurlijk ook voor de strijd tegen de klimaatverandering. Houtproducten als timmerpanelen en klimaatverandering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is een belangrijke manier om bossen te beschermen en milieuvriendelijke materialen te produceren voor de Nederlandse en buitenlandse markt. Het FSC certificaat is dus een sterk wapen tegen ontbossing.

Duurzaam gerealiseerde timmerpanelen

Houtverwerkende bedrijven ontwikkelen verschillende producten zoals timmerpanelen. De productie van timmerpanelen bestaat uit meerdere fases. Hieronder leest u uit welke verschillende stappen het maakproces bestaat:

 

  • Drogen: laten drogen van het natte hout
  • Schaven: produceren van standaard panelen; verzagen van het hout
  • Lijmen: persen, lakken of beitsen van de lamellen
  • Verwerken: realiseren van het eindproduct; sorteerder doet de eindinspectie
  • Verpakken: het inpakken van de timmerpanelen is de laatste stap

 

Dat bedrijven zich ook verantwoordelijk voelen blijkt dus wel. Het gebruikte hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bosgebieden van organisaties die zich bezighouden met verantwoorde bosbouw. Hiervan maken zij volledig recyclebare timmerpanelen.

Kies voor duurzame houtproducten!

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor houtverwerkende bedrijven. Met het FSC keurmerk geven zij aan dat zij bezig zijn met verantwoord bosbeheer. U wilt toch ook de natuur beschermen? Heeft u vragen over duurzame productie van houtproducten. Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld timmerpanelen? Neem dan eens een kijkje op de website van een echte expert op dit gebied. Ontdek het aanbod van timmerpanelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *