Timmermannen zorgen voor kwaliteit in de bouw

De bouw zit weer volop in de lift. De timmerman speelt van oudsher een belangrijk rol tijdens de bouw. Veel soorten werken vragen om zijn betrokkenheid. Oog voor detail is belangrijk. Het beroep timmerman is al erg oud. Vroeger was het een van de beroepen waar een gilde voor was opgericht. In de huidige tijd is het werk van de timmerman nog steeds essentieel voor het eindresultaat. Heeft u bijvoorbeeld een woning gekocht? Dan ziet u de kwaliteit van de timmerman terug in de afwerking. Zitten uw kozijnen niet helemaal recht of klemmen de ramen van uw nieuwe dakkapel? Dan heeft u helaas niet de allerbeste timmerman getroffen. Een bouwbedrijf dat kundige timmermannen in huis heeft kan echter rekenen op brede waardering. De projectontwikkelaar is tevreden. U als opdrachtgever kunt dan met een tevreden glimlach het werk van de timmerman aanschouwen. De druk op de timmerman is overwegend hoog. Velen hebben zijn vakwerk nodig om zelf verder te kunnen met het eigen werk. Heeft u dus een kind dat graag met hamer en spijkers in de weer is? Dan is dit een talent om te koesteren.

De timmerman in de praktijk

Machines kunnen veel maken. In de praktijk is echter nog altijd de afwerking door de timmerman nodig. Hoe goed de prefab zich ook ontwikkeld heeft. De timmerman zal altijd nodig zijn om te zorgen voor het vakkundig monteren. Daarbij heeft de timmerman zelf ook te zorgen voor bijscholing. Nieuwe technieken en materialen doen hun intrede De vraag om duurzaam bouwen neemt alleen maar toe. Neem bijvoorbeeld de bouw van duurzame woning met vezelhennep. Het uiteindelijke product zal ook hier nog steeds gemonteerd moeten worden. Dan hoeft u zich inmiddels niet meer af te vragen wie voor de vakkundige montage van deze duurzame vezelhennep gaat zorgen.

Wat hoort zoal tot de competenties van de timmerman?

  • Het zetten en stellen van kozijnen
  • Timmerwerk met hout, metaal en andere materialen
  • Het plaatsen van dakkapellen en aanbouwen
  • Het leveren van maatwerk in individuele ruimtes
  • Het kunnen vertalen van tekeningen naar concrete uitvoering

Daarnaast spreek het voor zich dat een timmerman ruimtelijke inzicht moet hebben. En een juiste inschatting van de afstanden. We noemen deze competentie daarom ook niet voor niets een timmermansoog.

Bekijk een voorbeeld van een bedrijf dat uw timmerman kan leveren

Voor een voorbeeld van het werk van een timmerman en de manier waarop dit binnen een bouwbedrijf wordt aangepakt kunt u deze website bekijken. Bouwbedrijf Jacobs is een bouwbedrijf in de regio Noord-Brabant. Het leveren van een timmerman behoort tot een van de specialiteiten van dit bedrijf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *