Veel werk, weinig kansen

De laatste tijd gaat het weer erg goed met de bouw. Dit is te zien aan onder andere het stijgende aantal vacatures. Dat zou dus betekenen dat er erg veel werkzoekenden en starters een mooie baan bij een bouwbedrijf op kunnen pakken. Echter, de waarheid is wat minder rooskleurig. Omdat er een grote stapel wetten ligt en er veel aangescherpte regels zijn, blijkt het erg moeilijk een vaste baan te krijgen. Tenminste, dat stelt Bouwend Nederland. Maar hoe zit de situatie nou daadwerkelijk in elkaar? Wij zochten het voor je uit. Plus wij geven vijf tips weg als je op zoek bent naar een goed bouwbedrijf!

De wet is de boosdoener

Bij een eerder onderzoek gaf maar liefst 60% van 700 bouw- en infrabedrijven aan dat zij geen mensen meer in vaste dienst durven te nemen. De reden hiervoor is dat het te veel risico’s voor de bedrijven zou opleveren. En dit is volgens hen allemaal te danken aan de wet ‘Werk en zekerheid’. Wat is dat nou precies, die wet? Wij leggen het u graag uit. De wet ‘Werk en zekerheid’ is vorig jaar ingegaan. Het zorgt ervoor dat mensen na twee al een vast contract krijgen. Voorheen gebeurde dit pas na drie jaar. Bovendien maakt deze wet het moeilijker mensen te ontslaan. En krijgen medewerkers eerder recht op een ontslagvergoeding. Kortom, de wet leidt volgens veel bouwbedrijven tot meer regels, meer rompslomp, meer risico’s en hogere kosten! En daar zit natuurlijk geen enkel bouwbedrijf op te wachten.

Kies voor ervaring en betrouwbaarheid

Nu blijkt dat, dankzij deze wet, 44% van de bouwvakkers als ZZP’er of in een flexibel dienstverband werkt. Maar er zijn gelukkig nog steeds bedrijven met een vast gezicht. Een duidelijke naam. Kortom, ervaren en betrouwbare bedrijven. Die werken met één aanspreekpunt voor al uw klussen. Met deze bedrijven gaat het ook erg goed. Maar omdat zij al jaren met een vast team aan professionele, klantvriendelijke en ervaren krachten werken, hebben zij geen problemen met deze wet. Wij raden u dus aan voor zo’n bouwbedrijf te kiezen als u klussen heeft liggen. Lees snel verder en wij geven u enkele tips weg. Namelijk punten waar zo’n bedrijf aan moet voldoen. Lees snel verder!

Kwaliteitskenmerken van een professioneel bouwbedrijf

Bouwbedrijven die aan de volgende kwaliteitskenmerken voldoen, hebben doorgaans geen last van enge risico’s. Zij werken namelijk al met een team van betrouwbare en ervaren krachten. Kortom, kies een bouwbedrijf dat de volgende punten hoog in het vaandel heeft staan:

  • Ervaren
  • Allround
  • Vakkundig
  • Vrijblijvende offerte
  • Professioneel advies

Kies ook voor kwaliteit

U begrijpt, er zijn nog genoeg bouwbedrijven die het goed doen én die geen onnodige risico’s lopen. Een win-win-situatie dus. Zowel voor u als opdrachtgever als het bouwbedrijf als uitvoerder. Bent u op zoek naar een professioneel bouwbedrijf? Kies dan bijvoorbeeld voor Bouwbedrijf Dubbeldam. Een gedegen en bewezen bouwbedrijf voor al uw klussen.