Regen- en hagelbuien van ongekende omvang

Goede pompen en gedegen pompentechniek worden steeds meer gevraagd. Gespecialiseerde bedrijven in pompen en watertechniek maken overuren om situaties met het water op te lossen. In het ene geval moet de capaciteit worden verhoogd en in andere gevallen moeten pompen worden vervangen door schade. Door heel Nederland komen de forse regen- en hagelbuien voor. In 2016 is zo schade ontstaan van ongekende omvang. In delen van Noord-Brabant verwoeste hagel complete oogsten. In de Randstad was er op dagen voor het verkeer echt geen doorkomen aan. Wie toevallig in Roermond en omgeving woont is bij herhaling aan de beurt om geconfronteerd te worden met waanzinnige hoosbuien en een te grote hoeveelheid water uit de lucht ineens.

Een goede pomp en gedegen watertechniek kan het verschil maken

Heeft u wellicht al overlast door het water ondervonden. Heeft u twijfels of uw installatie en de pompen nog wel voldoen? Laat hier dan eens naar kijken door de specialist in pompentechniek. Wellicht heeft uw installatie onderhoud nodig of zijn er betere toepassingen mogelijk. Verouderde installaties kunnen voor extra problemen zorgen. Laat ook daarom op tijd uw waterinstallatie nakijken. Bent u dan alle problemen voor? Nee, helaas is niet alles te voorkomen, maar door goede onderhoud en de juiste toepassing van pompentechniek kan wel extra ellende worden voorkomen. Dan weet u in ieder geval zeker dat het niet aan uzelf lag.

Merken pompen

In pompentechniek is een variatie in types en merken. De meest gangbare pompen worden gebruikt als waterpompen, hydrofoonpompen, Volwaterpompen en zwembadpompen. De meest voorkomende en in Nederland geleverde merken zijn:

  • Duijvelaar
  • DAB
  • Wilo
  • KSB
  • HOMA
  • ABS
  • Ebara

Voor navraag over de verschillende soorten pompen en de daarbij gebruikte pompentechniek gaat u natuurlijk naar de specialist. Zorg voor voldoende kennis en ervaring bij uw leverancier. Pompen inkopen kan ieder bedrijf. Precies de juiste pomp aan u adviseren en daarbij vakwerk in plaatsing en onderhoud leveren is echter een ander verhaal. Kies daarom niet voor een zelf gekochte pomp met het laagste prijskaartje. Daarom voorkomt u dat goedkoop uiteindelijk duurkoop blijkt te zijn.

Kies een specialist in pompen en pompentechniek

Bij de keuze voor uw favoriete bedrijf in pompen en pompentechniek kunt u een keuze maken uit verschillende aanbieders. We raden u aan om te kiezen voor een bedrijf met ruime ervaring en specialisten. Specialisten die zorgen dat uw pomp precies voldoet aan uw wensen en eisen. Denk daarbij ook aan de lange termijn en sluit bij voorkeur een contract met het bedrijf dat ook uw levering van de pompen verzorgde.