Zijn corporaties de dupe?

De aansprakelijkheid van de aannemer is in Den Haag onderwerp van gesprek. Het CDA pleit namelijk voor een verruiming van de aansprakelijkheid van de aannemer bij gebreken. Het idee is dat deze ruimere aansprakelijkheid gaat gelden wanneer er sprake is van particuliere opdrachtgevers. Maar dus niet in het geval van corporaties. Dat betekent dus dat bij gebreken in woningcomplexen van een corporatie niet de aannemer, maar de corporatie hiervoor zélf verantwoordelijk blijft. Woningcorporaties zijn het hier uiteraard niet mee eens. Hoe zit dit precies? En hoe vindt u nou een goede aannemer in Den Haag die zonder problemen alle verantwoordelijkheid op zich neemt?

Wie draait er op voor welke kosten?

Het is altijd zo geweest dat de aannemer niet verantwoordelijk is voor gebreken. Alleen in het geval van ‘verborgen gebreken’ kon deze hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Deze regeling was erg nadelig voor woningcorporaties. Die moesten altijd opdraaien voor de zogenoemde ‘faalkosten’. Deze beslaan vaak meer dan 10% van de gehele omzet van de bouw! Dat zijn geen kinderachtige bedragen. Gelukkig is er een oplossing op komst. Eindelijk wordt er gesproken over een betere verdeling van de aansprakelijkheid. Echter, deze verruiming van de aansprakelijk van de aannemer geldt alleen als de opdrachtgever een consument is. Is een woningcorporatie de opdrachtgever? Dan blijft deze verantwoordelijk voor eventuele gebreken. Volgens vele woningcorporaties leidt deze oplossing voor hen tot niets. Het zal enkel meer tijd, geld en gedoe kosten. Denk aan (juridisch) gesteggel tussen de corporatie, de aannemer en de bewoners.

Kies een betrouwbare aannemer in Den Haag

Er is een manier om bovenstaand gerommel te voorkomen. Goede communicatie. Heeft u zelf bouw- of verbouwplannen? Schakel dan een aannemer in waarmee u heldere afspraken kunt maken. Wat verwacht u van deze aannemer? Wat kan hij voor u betekenen? Tegen welke prijs? En wat zijn zijn plichten bij gebreken? Als u dit goed afspreekt met uw aannemer, dan voorkomt u daarmee vele problemen. Let verder op de volgende kenmerken:

  • Topkwaliteit
  • Mooie garantie
  • Betrouwbaarheid
  • Vast aanspreekpunt
  • Klantgerichte werkwijze

Succes met uw bouw- of verbouwproject!

Kortom, heeft u zelf bouw- of verbouwplannen? Schakel dan een aannemer in waar Den Haag tevreden mee is. Dan hebben we het over een aannemer die graag alle verantwoordelijk op zich neemt. Dit omdat deze ervan verzekerd is de beste kwaliteit te leveren. Dit ziet u terug in een goede garantie. En uiteraard in het mooie resultaat. Succes met het vinden van deze perfecte aannemer in Den Haag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *