De bouwbedrijven kunnen ademhalen

Ieder bouwbedrijf heeft de afgelopen jaren de broekriem stevig aan moeten halen. Het aantal opdrachten neemt nu echter weer flink toe. Daarbij blijkt dat mensen niet alleen financieel in betere doen zijn. Steeds meer mensen geven ook aan over uitsluitend linkerhanden te beschikken of hebben echt geen tijd om bijvoorbeeld een verbouwing zelf uit te voeren. Bent u dus van plan om een bouwbedrijf in te huren? Neem dan voldoende tijd voor de selectie en zorg dat uw bouwbedrijf ook echt kan op het moment dat u de werkzaamheden uit wilt laten voeren. Heeft uw bouwbedrijf geen tijd op het moment dat het u uit zou komen? Zoek dan eerst naar een alternatief bouwbedrijf die wel op dat moment kan. Vraag uzelf daarbij wel af of het alternatieve bouwbedrijf net zo goed is als uw eerste keuze. Is dit niet zo en kan de opdracht ook wel wat langer uitgesteld worden? Dan is het raadzaam om de opdracht toch nog even uit te stellen tot het moment dat uw favoriete bouwbedrijf wel kan.

Nieuw personeel in de bouw laat onze economie verder bloeien

De huidige uitdaging ligt bij de middelbare scholen die nieuwe arbeidskrachten voor het bouwbedrijf klaar moeten stomen. Nieuwe
arbeidskrachten spreken trouwens bij voorbaat de Nederlandse taal. Dat werkt veiliger. Door de noodzaak om internationaal personeel te werven gebeuren er te veel ongelukken. Voor de bouwbedrijven zelf ligt de uitdaging om de Nederlandse schoolverlaters goed verder op te leiden tot helemaal volwaardige arbeidskrachten die hun vak verstaan.

5 Aandachtspunten bij de selectie van uw bouwbedrijf

Om goed beslagen ten ijs te kunnen komen is het wellicht handig om deze aandachtspunten mee te nemen bij de keuze voor uw favoriete bouwbedrijf:

  • construction-worksKies voor een bouwbedrijf met ervaring in uw type opdracht
  • Laat het werk waar mogelijk door hetzelfde bedrijf uitvoeren
  • Zorg altijd dat u vooraf uw (prijs)afspraken op schrift heeft
  • Kies voor een bouwbedrijf dat is aangesloten bij een brancheorganisatie
  • Vergelijk de aanbieders op referenties en aanbieders

De beste referenties komen natuurlijk voort uit de mensen in uw persoonlijke netwerk. Zij kunnen u meestal alle voor- en nadelen van het werken met een bepaald bouwbedrijf vertellen. Bij het vergelijken van beoordelingen op internet zijn er bij bepaalde reeksen beoordelingen vraagtekens te zetten. Zijn de beoordelingen opvallend positief of juist negatief? Dan is er een flinke kans dat deze niet geheel objectief tot stand zijn gekomen. Vaak staat er bij de beoordeling een e-mailadres van degene die een review heeft gegeven. Is dit een echte beoordeling? Dan zal de beoordelaar meestal wel op uw gevraagde toelichting reageren.

Bekijk een voorbeeld van een bouwbedrijf met een moderne aanpak

Wilt u een voorbeeld bekijken van een bouwbedrijf dat een moderne aanpak heeft en werkt volgens een concept dat zorgt voor overzicht en duidelijkheid? Bekijk dan deze website eens als voorbeeld.