Bouwbedrijven moeten nu hun slag slaan

Bouwbedrijven gaan een rijke tijd tegemoet. Ze zullen de komende jaren steeds meer ingezet worden om woningen en bedrijfspanden te bouwen of te verbouwen. De vraag wordt zelfs zo groot dat er steeds meer mensen aangenomen moeten worden in de bouw. Maar helaas zit er ook een keerzijde aan dit positieve verhaal. De scholen zien namelijk steeds minder jongeren verschijnen die een praktische baan in de bouw ambiëren. Daarom is er een duidelijk signaal uitgebracht naar bouwbedrijven. ‘Als jullie de grote naderende vraag aan willen kunnen straks, dan is dit hét moment om je slag te slaan. Neem nu alvast nieuw opgeleid personeel aan, want die aanwas is straks opgedroogd.’ Dit zijn duidelijke woorden. Hoe gaat een gemiddeld bouwbedrijf met deze ontwikkeling om?

Er is sprake van schaarste

Zoals gezegd, er nadert een groot tekort aan geschoold personeel in de bouw. Nu al merken veel bouwbedrijven dat zij krachten van onderaannemers moeten inhuren om aan de grote vraag aan opdrachten te kunnen voldoen. Maar dit is niet wat je wilt als bouwbedrijf. Je weet nooit precies wie voor je gaat werken. Of zijn kwaliteit dezelfde is die jij hanteert. En wat zijn omgangsvormen met opdrachtgevers zijn. Je wilt als bouwbedrijf geen onvriendelijk figuur inhuren dat je kantjes er maar vanaf loopt! En dan is er nog het probleem dat de kosten voor bouwbedrijven voor deze ingehuurde krachten een stuk hoger zijn dan voor eigen werknemers. Bovendien leren pas geschoolde krachten het nieuwste van het nieuwste op het gebied van materiaal en techniek. Deze specialisten wil je als bouwbedrijf júist in je groep vakmensen hebben zitten. De oplossing? Het vak van bijvoorbeeld timmerman en metselaar weer enthousiast maken onder jongeren. Dan kan de branche de groeiende vraag prima opvangen.

Wat is een goed bouwbedrijf?

Zoals gezegd; een bouwbedrijf wilt zoveel mogelijk klussen aan kunnen nemen. Het is dan ook verstandig multifunctionele vakmensen aan te nemen. Deze kunnen overal voor ingezet worden. Van bouwtekening tot eindschoonmaak. Voor sloopwerk, stucwerk, leidingwerk, tegelzetten, schilderen, etc. Zo’n veelzijdig bouwbedrijf kan u helpen op het gebied van:

  • Verbouwen
  • Totaalpakket
  • Keuken renovatie
  • Badkamer renovatie

Interesse in zo’n allround bouwbedrijf?

Heeft u een klus klaarliggen die perfect opgepakt kan worden door z’n allround bouwbedrijf? Zorg er dan voor dat u een echte vakman inschakelt. Die uw project van A tot Z op kan pakken. Dan weet u zeker met een bouwbedrijf van doen te hebben dat deze periode van schaarste in krachten moeiteloos doorkomt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *