Bent u van plan om binnenkort een grootstroomverbruiker in gebruik te nemen? Een grote kans, dat u uw huidige meterkast zal moeten uitbreiden om in de benodigde stroom te kunnen voorzien. Een meterkast uitbreiden is bijvoorbeeld noodzakelijk als u een elektrisch kooktoestel wilt gaan gebruiken, een jacuzzi in de tuin installeert, enzovoorts. Vaak kunnen de huidige groepen van uw meterkast niet voorzien in de benodigde stroom voor dergelijke grootstroomverbruikers, waardoor er sprake zal zijn van een overbelasting van een bepaalde groep in de meterkast. Dit is erg vervelend, want als gevolg van de overbelasting zullen de andere elektrische apparaten in deze groep ook niet meer werken. Het vervangen van een stop heeft in dit geval geen zin, omdat de stop dan direct weer zal springen.

Schakel de hulp van een erkende elektricien bij u in de buurt in, om hulp te krijgen bij het uitbreiden van een meterkast. Ook kan een elektricien u meer vertellen over het wel of niet noodzakelijk zijn van een uitbreiding van de meterkast. Het is namelijk niet bij ieder apparaat nodig om de meterkast uit te breiden.

Last van stroomstoringen

Mocht u regelmatig te maken hebben met een stroomstoring in huis, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Allereerst kan een bepaald elektrisch apparaat te oud zijn, waardoor de elektrische kabels binnen het apparaat versleten zijn geraakt. Als gevolg hiervan kan de binnenzijde van een elektrisch apparaat met andere voorwerpen in contact komen, waardoor er een zeer grote stroom ontstaat. Dit resulteert in het merendeel van de gevallen in een stroomstoring.

Een andere oorzaak van een stroomstoring kan een overbelasting van uw groepenkast zijn. Een overbelasting komt steeds vaker voor, nu mensen meer elektrische apparaten tegelijkertijd op het lichtnet aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan een computer die wordt gebruikt, een televisie die staat ingeschakeld, een telefoon die wordt opgeladen, enzovoorts. Groepen in de meterkast krijgen het hierdoor steeds zwaarder te verduren.

Elektricien voor het uitbreiden van meterkast

Vermoedt u zelf last te hebben van een overbelasting in uw meterkast? Schakel de hulp van een erkende elektricien in. Een elektricien geeft u advies en helpt bij de uitbreiding van uw meterkast.