De populariteit van laminaat

Laminaat is de laatste jaren alleen maar met populariteit gestegen. En dat is natuurlijk niet voor niets, want het materiaal is nu eenmaal ontzettend veelzijdig. Het is makkelijk in onderhoud, het kan tegen een stootje en is tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden van echt hout. Bovendien vormt het een prachtige toevoeging voor zo goed als elke interieurstijl. Denk je erover om laminaat te leggen, en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan zeker dit blog!

Laminaat voor elke interieurstijl

Bohemian, modern, industrieel, klassiek. Welke interieurstijl je ook kiest, door mooi laminaat te leggen sla je de plank nooit mis. Laminaat is een vloersoort die bestaat uit meerdere lagen. De bovenste kunststof laag is voorzien van een houtprint. De manier waarop dit printen de laatste jaren gedaan wordt, is enorm verbeterd. Het is bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. Het reliëf is bij sommige laminaatvloeren zelfs voelbaar, net als bij echt hout. Je kunt laminaat leggen in veel verschillende tinten. Zo past een mooie donkere laminaatvloer erg goed in een klassiek interieur, terwijl zeer licht of zelfs wit laminaat weer zeer geschikt is voor moderne stijlen.

Voordelen tegenover andere materialen

Neem je de keuze om laminaat te leggen in je woning? Dan geniet je van een flink aantal voordelen tegenover andere vloermaterialen. Een aantal voordelen van laminaat zijn:

  • Makkelijk in onderhoud
  • Laminaat heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • Door een sterke toplaag is het zeer slijtvast
  • Een laminaatvloer gaat erg lang mee, en is dus zeer duurzaam
  • Door de grote variatie in kleuren en stijlen is er altijd een optie die past bij je interieur

Zelf laminaat leggen

Wanneer je de beslissing genomen hebt om laminaat te leggen in je woning, kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen, of het over te laten aan een professional. Laminaat leggen is in principe erg eenvoudig door het ingebouwde kliksysteem. Echter moet je daarvoor wel het juiste materiaal in huis hebben. Ben je een echte klusser, dan heb je dit waarschijnlijk wel in je schuur liggen. Wij raden het zeer aan om je laminaat te laten leggen door een specialist wanneer je zelf niet zo handig bent op dit gebied, of wanneer het leggen van de laminaatvloer wat meer obstakels met zich meebrengt. Denk hierbij aan een bijzondere vorm van de woning, of wanneer er leidingen in de weg liggen.

Zoek naar een specialist

Bij een specialist op het gebied van laminaat vind je gegarandeerd een groot aanbod aan verschillende stijlen en kleuren. Hier vind je dan ook zeker een laminaatvloer die bij je woning past. Ook kun je deze specialisten inschakelen om het laminaat te laten leggen. Voor je het weet geniet jij thuis van je prachtige laminaatvloer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *