Het belang van loodgieterswerk

Elk jaar is het op 11 maart Wereld Loodgietersdag. De kans u daar niets van mee heeft gekregen is erg groot. Maar dat er al zo’n dag bestaat, riep bij ons de volgende vraag op: Krijgen loodgieters wel voldoende erkenning voor hun werk? Worden ze niet te vaak als ‘zomaar een klusjesman’ weggezet? Wij gingen voor u op onderzoek uit. Wat maakt een loodgieter een gewaardeerde vakman? En hoe herkent u deze vakman tussen alle loodgietersbedrijven? Lees in dit blog waarom loodgieterswerk een eigen internationale dag verdient.

Wat doet een loodgieter zoal?

Bij loodgieterswerk denken de meeste mensen aan het ontstoppen van een verstopt toilet. Maar een loodgieter doet veel meer dan dat. Zo omvat installatiewerk ten eerste het basis leidingwerk, voor tapwater en een verwarming bijvoorbeeld. Maar een echte, vakkundige installateur is ook expert op het gebied van uw CV-ketel. Hij kan airco of ander vernuftig klimaatsysteem bij u installeren. En vergeet de dakwerken niet. Maar naast al deze diensten voor veelal particulieren, heeft installatiewerk ook nog een grote maatschappelijke rol.

Een maatschappelijke rol

Loodgieterswerk heeft een vitale functie in het schoonhouden van publieke sanitaire voorzieningen. Denk dan aan riolen of waterzuiveringen. Zonder loodgieters zou dus niet alleen uw eigen toilet verstopt kunnen raken en blijven, maar het gehele riool van heel het land zou buiten bedrijf vallen. Alleen al te denken aan de enorme stank en rotzooi die dat met zich mee zou brengen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de nadelige effecten op uw gezondheid. Deze belangrijke rol was dan ook de reden van het oprichten van de Wereld Loodgietersdag in 2010. In Haïti had toen net een heftige aardbeving plaatsgevonden. Loodgieters hebben toen een zeer belangrijke rol gespeeld in het opbouwproces. Zij hebben direct de juiste sanitaire voorzieningen aangelegd, waardoor veel ziektes voorkomen konden worden.

Vind een loodgieter die erkenning waard is

U begrijpt, loodgieters verdienen dus echt wel meer erkenning dan afgedaan worden als ‘zomaar een klusjesman’. Echter, niet elke loodgieter verdient dezelfde waardering als de ander. Heeft u installatiewerk klaarliggen? Kies dan voor een professional in plaats van een beunhaas. Een correcte installateur voldoet aan:

  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreid specialisme
  • Goed opgeleid personeel
  • Nieuw en kwalitatief materiaal
  • Erkend door UNETO-Vni, Sterkin en SEI

Kies uw loodgieter met zorg

Kortom, kies met zorg uw loodgieter uit als u installatiewerk heeft liggen. Houd bovenstaande punten centraal en u belandt bij een echte vakman die weet wat hij doet. En daar mag ook zeker wel eens goed bij stilgestaan worden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *