De winter staat weer voor de deur. Elk jaar weer hebben loodgieters hun handen vol om alle problematiek in de winter te verhelpen. Hieronder zullen we enkele veel voorkomende problemen bespreken en aangeven wat je er tegen kunt doen. Zo komt ook u goed de winter door.

Sluit de buitenkranen af

Elk jaar weer bevriezen er buitenkranen in de winter. Een leiding kan bevriezen doordat hij met kou in aanraking komt en het water niet is afgetapt. Laat buitenkranen daarom altijd leeg lopen door ze binnen af te sluiten, buiten open te zetten en op het laagste punt af te tappen. Zo voorkom je een gesprongen leiding.

Laat de CV ketel controleren

Het is in de winter belangrijk dat de CV ketel het niet goed doet. Anders zul je net zien dat de ketel er tijdens kerst of Sinterklaasavond mee stopt. Voorkom dat door nog even een onderhoudsbeurt in te plannen.

Radiatoren ontluchten

Door de radiatoren in huis te ontluchten zal de verwarming beter werken. Ook is het raadzaam om de CV ketel bij te vullen als de druk te laag is. Met een optimale druk kan de CV ketel de woning beter verwarmen. Let wel op dat je de ketel nooit te ver vult.

Stel de thermostaat in

Door de thermostaat goed in te stellen, kun je ervoor zorgen dat je ‘s morgens niet in een ijskoude woonkamer komt te staan. Een moderne thermostaat kun je met een timer instellen zodat het warm is wanneer jij dat wil.

Isoleren

Het isoleren van de woning is ook altijd nog een optie. Grijp nu de mogelijkheid om enkel glas door dubbel glas te laten vervangen.
Bent u op zoek naar meer tips? Klik hier voor een loodgieterswebsite. Wij geven uiteraard ook advies op maat, zodat u de beste tips krijgt die op uw situatie aansluiten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *