Weet u wat het werk van een loodgieter inhoudt? Een loodgieter kan u met veel meer klussen helpen, dan u op voorhand wellicht verwacht. Deze klussen kunnen zich in uw tuin bevinden, op zolder, in de kelder of elders in of rondom uw woning. Daarbij kan een loodgieter u van dienst zijn met klussen tijdens de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning, maar ook met klussen die gerelateerd zijn aan het onderhouden van bijvoorbeeld de cv-ketel, de leidingen of een afvoer in huis. Om een beter beeld te krijgen van de diensten van een loodgieter, geeft een loodgietersbedrijf uit Amsterdam een aantal voorbeelden van de klussen die zij bijna dagelijks uitvoeren bij particulieren.

Klussen bij nieuwe woningen

De klussen van een loodgietersbedrijf beginnen al bij de bouw van een nieuwe woning, als de waterleidingen en afvoer moeten worden gelegd voor sanitaire voorzieningen, een cv-ketel, enzovoorts. Dergelijke werkzaamheden worden ook uitgevoerd tijdens de verbouwing van een woning, als particulieren bijvoorbeeld kiezen voor een nieuwe badkamer of een extra ruimte aan hun huidige woning. Bij een nieuwe badkamer wordt vaak gekozen voor een andere indeling van de ruimte, waardoor ook leidingen en bijvoorbeeld de afvoer verlegd moeten worden.

Onderhoudswerkzaamheden door een loodgieter

Een loodgieter kan u ook met verschillende onderhoudswerkzaamheden van dienst zijn, door u bijvoorbeeld te helpen bij een verstoring in de cv-ketel, een lekkage onder uw dakbedekking of een verstopping in de afvoer. Zeker een lekkage of verstopping zijn erg vervelend, omdat u dit in geen geval zelf kunt verhelpen. Bij een lekkage gebruikt een loodgieter vaak speciale apparatuur om de bron van een lekkage te achterhalen en een verstopping wordt verholpen door uw afvoer onder een grote druk door te spuiten.

Met welke diensten kan een loodgieter bij u in de buurt u van dienst zijn?