Welke kruiwagen past bij u?

Een kruiwagen is een kruiwagen. Niet meer en niet minder. Tenminste dat is wat menigeen denkt. Een kruiwagen is een heel erg handig gereedschap voor in de tuin of in de bouw. Voor de meeste mensen zien ze er allemaal hetzelfde uit. Toch variëren kruiwagens in grootte, inhoud, gewicht, materiaal, kleur en de soort banden die eronder liggen. Als uw buurman geen kruiwagen meer te leen heeft, zult u er wellicht zelf een willen kopen. Wij geven u hier een aantal punten waarin kruiwagens van elkaar kunnen verschillen. Welke kruiwagen het beste bij u past, laten wij dan graag aan u over.

Professioneel gebruik van de kruiwagen

Om te beginnen zijn er natuurlijk kruiwagens voor de professionele bouw en constructie. Deze verschillen van kruiwagens voor gebruik in huis en tuin. Bent u op zoek naar een kruiwagen voor professioneel gebruik in de bouw? Dan moet deze kruiwagen zeker tegen een stootje kunnen. Een professionele kruiwagen is dan ook meestal verzinkt om ze robuust en sterk te maken. Ook heeft deze kruiwagen een bak van kunststof of metaal.

<2>Kruiwagen voor agrarisch gebruik

Zoekt u een kruiwagen voor ondersteuning van uw werk op een boerderij, in de tuinbouw of andere agrarische doeleinden? Daarvoor zijn er speciale modellen met een extra grote laadbak. Deze bak is in de meeste gevallen van kunstof gemaakt. Soms zijn deze kruiwagens zo groot dat ze zelfs twee wielen hebben, zodat ze beter hanteerbaar zijn.

Kruiwagen voor gebruik rond het huis

Voor het afvoeren van tuinafval of puin bij bij uw huis kunt u volstaan met een gewone kruiwagen zoals we die allemaal kennen. Kruiwagens voor doe-het-zelf-gebruik zijn wat compacter en met een kunststof laadbak. Dat maakt ze licht en handzaam.

Verschillende wielen en banden

De variatie van kruiwagens zit ‘m ook in het verschil in wielen en banden. De meeste modellen hebben één wiel. Maar er zijn ook kruiwagens met een zeer grote laadbak die daarom ook twee wielen hebben. Dat maakt ze stabieler tijdens het rijden en daardoor zijn ze geschikter voor het vervoeren van materialen over ongelijke terreinen. Ook de banden van kruiwagens kunnen verschillen. De meeste uitvoeringen hebben een luchtband. Voordeel van een luchtband is dat de kruiwagen gemakkelijker rijdt.

Inhoud van de kruiwagen

Nu we alle punten wel zo’n beetje hebben benoemd, rest eigenlijk alleen nog de vraag: hoeveel wilt u ermee vervoeren? Afhankelijk daarvan kiest u voor de inhoud van de laadbak. Is uw kruiwagen slechts voor klusgebruik en klein vervoer, of wilt u er regelmatig veel materiaal vervoeren? Hoe groter de laadbak, hoe meer u uiteraard kunt vervoeren. Hoe meer u kunt vervoeren, hoe minder vaak u heen en meer hoeft te lopen. De inhoud van een laadbak varieert nogal: voor de huis-en-tuin-modellen kunt u kiezen voor een laadbak die tussen de 50 en 160 liter ligt. Kruiwagens voor professioneel agrarisch gebruik hebben vaak een veel grotere laadbak. Ga ter oriëntatie vooral eens kijken bij een goede leverancier in kruiwagens voor de aanschaf van een kruiwagen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *