Heeft u een chaletbouw? Maar heeft u moeite met de inrichting van uw chalet? Kies voor een interieur dat zowel praktisch als stijlvol is. Een expert in chaletbouw kan u daar uitstekend meer over vertellen om zo een passend interieur te creëren. Om u alvast een eindje op weg te helpen met de inrichting van uw chalet hebben wij een aantal tips voor u opgesomd.

Licht = ruimte

Wilt u graag het interieur van uw chaletbouw voorzien van een kleurtje, kies dan voor een licht kleurenpalet. Hierdoor lijkt de ruimte snel groter. Dit geldt niet alleen voor muren, maar ook voor het plafond en de vloeren. Vindt u al die lichte tinten maar saai? Dan kunt u er ook voor kiezen om accentkleuren aan te brengen. Let u er hierbij wel op dat de accentkleur die u kiest niet de overhand heeft in uw interieur.

Elke centimeter telt

Wanneer u weinig ruimte tot uw beschikking in je chaletbouw heeft, dan is het verstandig om elke centimeter slim te benutten. Multifunctionele meubelstukken bieden dan uitkomst. Een bedbank of een eettafel waarvan u het blad kunt uitschuiven, kunt u het niet zo gek bedenken of het is er. En praktisch hoeft niet meteen lelijk te zijn. Als u even goed zoekt, kunt u stijlvolle meubels vinden die ook nog eens multifunctioneel zijn.

De hoogte in

Bij chaletbouw heeft u niet veel vloeroppervlakte. Maar wat dacht u van in de hoogte werken? Zeker wanneer u extra opbergruimte zoekt, is dit een praktische oplossing. Door op maat gemaakte kasten kunt u zelfs het kleinste hoekje benutten, ook wanneer u een schuine wand heeft. Nadeel is wel dat als u klein bent u niet overal bij kunt. Maar daar zijn dan weer keukentrapjes voor uitgevonden.

Verlichting

Waar licht is, ontstaat een gevoel van ruimte. En dat geldt dubbel voor natuurlijk daglicht. Zorg er dan ook voor dat in uw chaletbouw voldoende zonlicht naar binnen kan. Dit kunt u doen door geen kamerplanten of andere decoratie voor de ramen te plaatsen en lichte gordijnen op te hangen. Weinig natuurlijk licht? Dan kunt u ook lampen richten op de muur of het plafond. Dit versterkt het gevoel van ruimte.

4 tips om rekening mee te houden

Hoe u uiteindelijk uw chaletbouw inricht, is natuurlijk aan u. Welke meubels u ook kiest, hier zijn een aantal tips waar u rekening mee kunt houden:

  • Zorg voor rust in het interieur
  • Hou uw chalet opgeruimd. Zo voelt uw woning ruimer
  • Plaats ‘luchtige’ meubels. Niets massief of pompeus
  • Prop de hoeken niet vol. Zo lijkt de ruimte groter

Chaletbouw op maat

Vindt u het lastig om uw chalet naar wens in te richten? Dan kunt u natuurlijk altijd een expert inschakelen. Deze kan u helpen bij het vinden van het juiste interieur van uw chalet. Ook kunt u de houten woning helemaal op maat laten maken, zodat deze helemaal aan uw wensen voldoet. Denk aan grote ramen of een lichte houtsoort om de ruimte groter te laten lijken. Hoe gaat u uw chaletbouw inrichten?