Optimale ondersteuning voor de bouw

In de bouwwereld wordt de loon- en salarisadministratie tegenwoordig steeds vaker uitbesteed. Sterker nog: het is eerder regel dan uitzondering. Vele aannemers, installatiebedrijven, stukadoors, bouwvakkers en schilders maken al tot volle tevredenheid gebruik van de administratieve diensten van een extern bureau. Waarom is payroll voor bouwbedrijven interessant?

Minder risico’s voor de werkgever

Bouwbedrijven ervaren de keuze voor payroll als een groot voordeel, ook omdat ze hiermee de werkgeversrisico’s ontlopen. Deze verantwoordelijkheden dragen ze met payroll namelijk over aan het payrollbedrijf. Zeker in de bouwwereld, waarin medewerkers een vergroot risico lopen op – al dan niet tijdelijke – arbeidsongeschiktheid, is het een hele verlichting om daar geen omkijken naar te hebben.

Flexibel omgaan met werktijden

Het uitbesteden van de personeelsadministratie is een, door bouwbedrijven, zeer gewaardeerd payrollaspect. De reden: met payroll kan flexibel worden omgegaan met de vele wisselende diensttijden. Het zal aannemers, schilders, stukadoors en andere bouwspecialisten bekend voorkomen dat er in de bouw nogal onregelmatig gewerkt wordt. Niet zelden wordt langer gewerkt dan voorzien, of worden zelfs ‘s avonds of in de weekenden afspraken ingepland. Om uiteenlopende redenen wisselen personeelsbestanden met enige regelmaat in de bouwbranche. Personeelszaken en loon- en salarisadministratie bijhouden is in de bouwwereld een serieuze en intensieve aangelegenheid die een expert in payrolling nauwkeurig kan uitvoeren.

Alle ruimte voor ondernemen

Het belangrijkste voordeel van het uitbesteden van uw administratie aan een payrollbedrijf is dat bouwbedrijven zich kunnen concentreren op hun vak als bouwondernemer. De organisatie hiervan vraagt voldoende aandacht om de werkweek te vullen. Voor veel ondernemers en werkgevers is dit dan ook de belangrijkste reden om zijn/haar personeel over te zetten naar payroll. Ga bij uzelf maar eens na wat het met uw onderneming kan doen als u die overstap maakt? Hoeveel tijd besteedt u aan de personeels- en salarisadministratie? En hoe fijn zou het zijn als dat voor u wordt gedaan? U heeft er dan zelf geen omkijken naar, alles is goed geregeld en u heeft alle tijd om te ondernemen.

Overstappen op payroll

Wilt u als bouwondernemer ook overstappen van de tijdrovende, eindeloze administratieve handelingen en salarisadministratie naar de rust en regelmaat van payroll? Kijk dan of er mogelijkheden voor payrolling bij u in de omgeving zijn en zet alle plussen en minnen op een rijtje. Wellicht is deze overstap net het steuntje in de rug dat u nodig heeft.