Isoleer via de vloer of de kruipruimte!

Als u uw woning van meer en betere isolatie wenst te voorzien, dan is vloerisolatie zeker een goede optie voor u. In wezen vallen hieronder twee verschillende vormen van isolatie, te weten ‘reguliere’ vloerisolatie en kruipruimte-isolatie. Bij eerstgenoemde wordt tegen de onderkant van de vloer de isolatie aangebracht, terwijl bij kruipruimte-isolatie juist de bodem van de kruipruimte wordt geïsoleerd. Beide varianten hebben in ieder geval één ding gemeen, en dat is dat ze zorgen voor het isoleren en warm houden van de woning vanuit de onderkant. Het belangrijkste verschil is dat vloerisolatie een grotere investering is, maar daarna ook meer comfort en besparing oplevert. Al bij al vormt vloerisolatie een belangrijke investering in uw woning en uw woongenot. Laat dit project daarom altijd uitvoeren door een bewezen isolatiespecialist.

Vloerisolatie biedt u deze voordelen

Via een niet geïsoleerde vloer komt er, vooral bij iets oudere woningen (van voor 1983), vanuit de kruipruimte een niet te onderschatten hoeveelheid kou en vocht de woning binnen. Door dit vocht worden ook andere problemen veroorzaakt, zoals schimmels en nare geurtjes. In bepaalde omstandigheden kan dit uiteraard behoorlijk oncomfortabel zijn. Met vloerisolatie worden derhalve koude voeten en een vochtige woning voorkomen. De temperatuur van de vloer wordt vanzelfsprekend aanzienlijk hoger, wat resulteert in veel lagere stookkosten en een blijvend verbeterd wooncomfort. Na vloerisolatie te hebben aangebracht is bovendien de weg vrij gemaakt voor het eventueel laten installeren van vloerverwarming.

Maak vloerisolatie financieel nóg voordeliger

Genieten van ultiem woongenot in een perfect geïsoleerd huis, dat wil iedereen wel. Het laten aanbrengen van onder andere vloerisolatie gaat echter helaas ook gepaard met vrij aanzienlijke investeringskosten. Logisch dat deze kosten voor veel mensen een drempel vormen, waardoor men de aanschaf van vloerisolatie vaak uitstelt. Maar wist u al dat u wellicht financieel geholpen kunt worden? De overheid probeert namelijk energiebesparende maatregelen door particulieren te stimuleren. Controleer daarom snel of u via uw gemeente in aanmerking komt voor een subsidie. Daarnaast kunt u overwegen om via uw hypotheekverstrekker, of eventueel via een andere financiële instelling, een lening of hypotheekuitbreiding af te sluiten. Speciaal voor het bewerkstelligen van energiebesparingen, waaronder ook vloerisolatie valt, zijn dit soort financiële constructies ontwikkeld. Zo ziet u dat u er niet alleen voor staat indien u uw woning beter wenst te isoleren. De overheid helpt graag mee om uw energielasten te verlagen en natuurlijk om een alle milieudoelstellingen te voldoen!