Als een verstopt riool niet uw schuld is

Weet u wat de verschillende oorzaken zijn van een verstopt riool? Misschien zorgt u er heel goed voor dat er geen foute dingen worden doorgespoeld. U spoelt nooit frituurvet door de wc, heeft altijd een zeefje in de gootsteen om restjes op te vangen en gooit nooit vochtige doekjes in het toilet. Maar wat nou als ondanks al die voorzorgsmaatregelen toch ineens uw toilet of gootsteen verstopt raakt? Dan zijn er nog een aantal andere mogelijke boosdoeners van een verstopping. Wilt u dat deze verstopping zo goed mogelijk wordt behandeld? Schakel dan altijd een betrouwbaar rioleringsbedrijf in. Zo weet u zeker dat, zelfs als uw riool gerepareerd moet worden, het van begin tot eind goed wordt aangepakt.

Dit kan ook een verstopping veroorzaken

Er zijn verschillende factoren binnen en buiten een woning, boven- en ondergronds, die van invloed kunnen zijn op de riolering. Is de straat opgebroken geweest? Misschien is er dan wel per ongeluk schade toegebracht aan de riolering. Woont u in een boomrijk gebied? Dan kunnen boomwortels de buizen beschadigen. Andere oorzaken van verstopte of slecht functionerende riolering kunnen te maken hebben met slijtage, externe spanning op het rioolsysteem, of simpelweg met ouderdom. Sommige rioolbuizen zijn nog gemaakt van gietijzer of klei (gres) en zullen het daardoor op den duur begeven. Hetzelfde geld voor de ophanging van de rioolbuizen. Zijn die te oud? Dan kunnen ze breken en hierdoor de buizen laten verzakken.

Schakel altijd een rioolspecialist in

Geef dus niet te snel u zelf de schuld van een verstopping van het riool, er zijn nog talloze andere mogelijke oorzaken. Helaas is het wel zo dat deze oorzaken waarschijnlijk niet kunnen worden opgelost met een simpele ontstopping. Hoort u dus dat na inspectie blijkt dat het probleem verzakking, slijtage of een andere vorm van schade is? Bereid u dan onder andere voor op de volgende dingen:

  • Misschien moet de vloer worden opengebroken
  • Graafwerkzaamheden buitenshuis
  • Herstelwerkzaamheden naderhand

Wilt u dat dit goed gebeurt? Zorg er dan voor dat u zeker weet of deze rioolservice ook rioolreparatie en/of rioolrenovatie aangeeft als één van zijn diensten. Zorg er verder ook voor dat alle mogelijke werkzaamheden goed worden toegelicht in een offerte, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Met de hulp van een specialist is uw rioolverstopping zó weer verholpen, wat de oorzaak ook is!