Specialist vs. allround

De wereld van de tegels staat niet stil. Ook hierin volgen trends en ontwikkelingen zich in een snel tempo op. Als u nieuwe tegels laat plaatsen, wilt u dit natuurlijk laten doen door een gespecialiseerde tegelzetter die hiervan goed op de hoogte is. Alleen dan kunt u ook rekenen op advies dat helemaal up to date is. Tegelijkertijd is het plaatsen van nieuwe tegels, bijvoorbeeld in een badkamer, vaak onderdeel van een grotere verbouwing. Het inhuren van een allround klusbedrijf is dan wellicht weer een verstandige keuze. In dit blog daarom aandacht voor tegeltrends en de vraag wie deze eigenlijk het best voor u kan realiseren.

Alle soorten en maten

Zoals elke tegelzetter weet, hebben trends op het gebied van tegels betrekking op zowel afmeting, kleur als materiaal. Zo is de kleine mozaïek-tegel in Nederland al een tijdje aan een sterke opmars bezig. Tegelijkertijd kiezen ook steeds meer mensen voor tegels in XXL-formaat. Een gewaagde keuze is om in één en dezelfde ruimte tegels met verschillende afmetingen door elkaar te gebruiken. Als we kijken naar materialen zien we dat tegels van keramiek onverminderd populair blijven. Ongetwijfeld dankzij hun duurzame karakter en relatief lage prijs. Natuurlijk blijft wit een bestseller, maar bijvoorbeeld ook een keramische houtlook doet het momenteel erg goed. Wij hebben hieronder enkele trends op een rijtje gezet die uw tegelzetter voor u kan realiseren:

    • Groot formaat tegels
    • Afwisseling van formaten
    • Vintage kleuren en motieven
    • Tegels met een reliëfstructuur
    • Natuursteen of keramiek met een natuurlijke look

Een tegelzetter inhuren? Kies gelijk voor een totaaloplossing!

Het plaatsen van nieuwe tegels gebeurt vaak tegelijkertijd met andere klussen. Wellicht moeten er bij u thuis bijvoorbeeld ook nog sanitaire voorzieningen geplaatst worden, en is ook de verlichting in uw woning nog niet helemaal op orde. Nu zou u er natuurlijk voor kunnen kiezen om voor elke klus een aparte specialist in te huren. Dus naast een tegelzetter ook een elektricien en een loodgieter. Maar zou het niet efficiënter zijn om een allround installatiebedrijf in te huren? Zo eentje die niet alleen uw bad op vakkundige wijze installeert en ervoor zorgt dat in elke ruimte de lampen werken, maar die ook nog eens de laatste tegeltrends weet te realiseren. De bedrijven die op al deze terreinen uitgebreide vakkennis hebben, zijn behoorlijk schaars, maar niet helemaal onvindbaar. Zoekt u een vakkundige tegelzetter, installateur, elektricien en loodgieter in één? Kijk dan bijvoorbeeld eens hier.

Kwantiteit én kwaliteit verenigd

Als u nieuwe tegels wilt laten plaatsen, zit u niet te wachten op gedateerd advies of halfslachtig werk. Een gespecialiseerde tegelzetter lijkt daarom op het eerste oog de meest verstandige keuze. Tegelijkertijd is het voor uw portemonnee en voor het voorspoedige verloop van uw verbouwing gunstiger om voor al uw klussen slechts één partij in te schakelen. Schakel voor uw verbouwing daarom een erkend, breed georiënteerd installatiebedrijf in. Dat bespaart u een hoop gedoe en kosten. En u hoeft geen tegeltrend mis te lopen.