Misschien kent u het wel; uw familie heeft een tegelzetbedrijf laten komen om de badkamer te laten verbouwen. Vol trots laten ze u het werk van het tegelzetbedrijf zien. U bekijkt de nieuwe badkamer aandachtig en al snel ziet u een scheur in een tegel en een scheve voeg. U besluit om uw mond te houden, maar denkt intussen: dat hebben jullie zelf toch wel gezien?

Waarom valt het werk van een tegelzetbedrijf zo duidelijk op

De mensen in het voorbeeld hadden vermoedelijk zelf ook wel gezien dat het tegelzetbedrijf niet zo heel nauwkeurig had gewerkt, maar de rest van de badkamer was zo mooi geworden dat het waarschijnlijk toch niet op zou vallen. Helaas voor deze mensen valt een tegelzetbedrijf dat niet nauwkeurig werkt al snel door de mand, omdat voegwerk en tegels vaak heel direct in het zicht zitten.

Tegelzetten is precies werk

Als een goed tegelzetbedrijf aan het werk gaat, dan wordt er met vakbekwaam en nauwkeurig werkend personeel gewerkt. Juist dit precieze werk vraagt om de vaardigheden om precies en geconcentreerd te kunnen werken. Eenmaal verkeerd begonnen in de basis zorgt er al snel voor dat de voegen scheef zijn. Het materiaal van de tegels kan vaak maar een beperkte hoeveelheid spanning aan. Iemand die dan de lijm niet helemaal egaal aanbrengt wordt dan al snel geconfronteerd met holklinkende tegels of erger nog, gebarsten tegels. Het is daarom verstandig om een vakman in te huren voor dit precieze werk.

Zelf tegels zetten?

Als u handig bent, nauwkeurig kunt werken en het geduld hebt om de concentratie vast te houden dan maakt u een kans op een mooi resultaat. Vraag in elk geval eerst vakkundig advies.

Waar moet u op letten voordat u een tegelzetbedrijf inhuurt?

  • Kent u mensen waar het bedrijf eerder heeft gewerkt?
  • Heeft het bedrijf klantbeoordeling op internet?
  • Heeft u een duidelijke offerte met prijsopgave gekregen?
  • Heeft u al uw wensen met het bedrijf doorgenomen?
  • Is het tegelzetbedrijf goed telefonisch bereikbaar voor vragen?

Is het nu voor u het juiste moment om een tegelzetbedrijf in te huren?

Bent u op dit moment bezig bent met plannen om uw badkamer of toilet te laten renoveren? Kijk dan eens op de website van De Kroon Tegelwerken. Dit tegelzetbedrijf is gespecialiseerd in de renovatie van badkamers en toiletten en kan ook ander tegelwerk voor haar rekening nemen.