Bent u aan het werk met verschillende gereedschappen? Dan moet u er rekening mee houden dat er te allen tijde wel iets mee kan gebeuren. Wij raden u aan om allereerst goed de gebruiksaanwijzingen van de artikelen te lezen, want op deze manier komt u er achter hoe er wel niet met producten gewerkt moet worden. Wij zullen u ook nog voorzien van een aantal adviezen rondom het werk met (lucht)gereedschap, zodat u altijd veilig bezig bent.

Controle

Voordat u gaat werken met verschillende gereedschappen doet u er goed aan om het product op een aantal manieren te controleren. Zo moet u er zeker van zijn dat er een keurmerk op het gereedschap zit, want wanneer dit niet het geval is, is dit niet gecontroleerd door een technische commissie.

Heeft u te maken met tweedehands producten en wilt u hiermee op een veilige manier mee aan de slag? Dan moet u ervoor zorgen dat er verouderde en/of verslechterde onderdelen worden vervangen. Hierbij moet u denken aan slijpschijven en doppen, want hiermee kunnen nogal eens ongevallen gebeuren en dat willen wij en uzelf natuurlijk voorkomen.

Accessoires gebruiken

Bij het gebruik van gereedschappen horen natuurlijk ook accessoires. Heeft u een elektrische boormachine en wilt u een andere boor hierin zetten? Zorg er dan voor dat u zeker weet dat de andere boor ook geschikt is voor het type machine dat u heeft. In sommige gevallen zal de boor het toerental niet aankunnen en dan zal het afbreken. Doordat het toerental hoog is zal deze boor met een enorme kracht uit de machine komen.

Bij het gebruik van bijvoorbeeld een cirkelzaag raden wij u aan om veiligheidsattributen te dragen. Denk hierbij aan goede handschoenen, een veiligheidsbril en eventueel een overal. Dit zal er misschien minder modieus uitzien, maar zal u wel beschermen tijdens het klussen.

Luchtgereedschap

Maakt u gebruik van luchtgereedschap? Dan raden wij u aan om vooraf eerst te controleren of de druk op de apparaten niet te hoog is. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Ook belangrijk is het verstandig en goed afkoppelen van de apparaten nadat u een klus heeft geklaard.