Ondanks gelijkenis wel degelijk groot verschil

Mensen halen de gietvloer en de betonvloer wel eens door elkaar. Op zich niet vreemd, want qua uiterlijk is het verschil ook niet tot nauwelijks te zien. En als u dan bedenkt dat er ook nog een betonlook gietvloer bestaat, dan is de verwarring natuurlijk helemaal compleet. Om u een beetje te ontwarren, leggen we in dit blog het verschil tussen een gietvloer en een betonvloer uit.

Hardheid van de vloer

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een betonvloer is harder dan een gietvloer. Zoals de naam al suggereert is een betonvloer van beton gemaakt. Beton is een erg sterk en hard materiaal. Maar het is ook zeer stijf. Dat maakt beton eigenlijk ongeschikt om als vloer in een huis toe te passen. Omdat beton erg hard is, is het niet comfortabel. Ook is het dit harde materiaal niet bestand tegen temperatuurwisselingen. Beton kan daardoor scheuren. Als ondervloer is beton wel geschikt. Een hoge kwaliteit gietvloer is echter een sterke, flexibele vloer die veel minder hard is dan een betonvloer. Dat maakt de gietvloer comfortabeler in gebruik en door zijn flexibiliteit kan hij niet scheuren bij temperatuurverschillen.

Dikte van de vloer

Een hoge kwaliteit gietvloer is dunner dan een betonvloer. Een gietvloer is weliswaar opgebouwd uit meerdere lagen, maar toch is deze vloer veel dunner dan de betonnen vloer. Een vloer van beton heeft een dikte van minstens 7 centimeter. Een gietvloer heeft een dikte van slechts 2 tot 5 mm dik. Daardoor is een gietvloer zeer geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming.

Gebruik van de vloer

Een hoge kwaliteit gietvloer is vochtwerend. Dat kunnen we van beton zeker niet zeggen. Beton neemt vocht op. Dat maakt hem ongeschikt voor gebruik in de badkamer, toilet of keuken. Ook is beton hierdoor niet goed schoon te maken. Wie een hoge kwaliteit gietvloer heeft, zal merken dat deze vloer vocht weert en daardoor overal in huis gelegd kan worden. De vloer is door deze eigenschap ook zeer makkelijk schoon te maken.

Kleuren van de de vloer

Het kleuraanbod bij beton is beperkt. Een betonnen vloer is standaard grijs, maar kan ook gekleurd worden met pigment. De mogelijkheden bij een hoge kwaliteit gietvloer zijn veel groter. De kleuropties zijn haast oneindig, waaronder dus ook de betonlook kleur.

Prijs van de vloer

De betonvloer en een gietvloer zijn echt verschillende soorten vloeren. De prijs van beide vloeren is dan ook zeer verschillend. Omdat de betonvloer meestal als ondervloer gebruikt wordt, kost deze per vierkante meter ongeveer € 40,-. Een gietvloer van hoge kwaliteit kost daarentegen gemiddeld zo’n € 70,- per vierkante meter. Het is aan u om te kiezen voor comfort en kleur of toch voor prijs. Voor meer informatie over vloersoorten kunt u altijd contact met ons opnemen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *