Als een echte klusser zult u uiteenlopende werkzaamheden uitvoeren in uw woning, in de garage of bijvoorbeeld op een werkplaats. Om goed beslagen te ijs te kunnen komen heeft u de beschikking over bepaalde gereedschappen nodig, die in geen enkele gereedschapskoffer mogen ontbreken. In dit artikel benoemen we vijf van deze gereedschappen. Heeft u ze alle vijf al in uw gereedschapskoffer?

1. De hamer

Allereerst wilt u natuurlijk een hamer in uw gereedschapskoffer hebben. Met een hamer is het mogelijk om zeer veel verschillende klussen uit te voeren, van het slaan van spijkers, tot het verwijderen van latjes uit een plafond. Zorg ervoor dat u een stevige hamer heeft, om te voorkomen dat de hamerkop er na verloop van tijd afbreekt.

2. Een set met schroevendraaiers

Een set met schroevendraaiers is net zo belangrijk als een hamer, omdat u bij vrijwel iedere klus schroeven in en uit materialen zult moeten draaien. Zorg ervoor dat u een combinatie heeft van kruiskoppen en platte koppen, zodat u de set in verschillende situaties kunt gebruiken.

3. Een elektrische boor

Tijdens het klussen zult u af en toe een gaatje moet maken, om dingen op te hangen, te bevestigen, enzovoorts. Een elektrische boor biedt hier de uitkomst voor! Let bij de aanschaf van elektrisch gereedschap goed op de specificaties. Een elektrisch boor moet bijvoorbeeld over voldoende vermogen beschikken.

4. Een stevige beitel

Met een beitel is het mogelijk om stukjes hout uit een latje te slaan, kunt u de kop van een spijker afvlakken, enzovoorts. Ook een beitel mag om deze reden niet ontbreken in de gereedschapskoffer! Vaak beschikt een beitel ook direct over een ruwe kant, wat u kunt gebruiken voor het schuren van kleine stukjes.

5. Een nijptang voor het verwijderen van spijkers

Tot slot is ook een nijptang sterk aan te raden! Met een nijptang kunt u onder meer schroeven en spijkers uit hout trekken. Ook is het met een nijptang vaak mogelijk om stukjes metaal door te knippen.