Vinden van een betrouwbaar timmerbedrijf

Heb je twee linkerhanden, of gewoon geen zin om zelf thuis te klussen? Of ben je van plan om aan een grote verbouwing te beginnen? Dan schakel je natuurlijk de hulp in van een betrouwbaar timmerbedrijf. Maar hoe weet je nu zeker dat je ook daadwerkelijk in zee gaat met een timmerbedrijf dat je kunt vertrouwen? In dit blog geven we je een aantal handige tips zodat jij voor het juiste timmerbedrijf kiest om je klus te klaren!

Wie kent wie?

De beste manier om erachter te komen of een timmerbedrijf betrouwbaar is, is door bij vrienden en familie te vragen naar hun ervaringen. Zo weet je niet alleen of het timmerbedrijf hun afspraken nakwam en eerlijk handelde, maar je kunt ook het resultaat van de klus zelf bekijken. Ken je niemand met goede ervaringen met een bepaald timmerbedrijf? Dan kun je ook online op zoek gaan. Op het internet vind je verschillende sites waarop klanten recensies achter kunnen laten. Controleer hier of er geen klachten zijn over het timmerbedrijf dat je voor ogen hebt.

Offerte aanvragen

Heb je een timmerbedrijf gevonden waarvan je denkt dat ze geschikt zijn voor het klaren van de klus? Vraag dan een offerte aan. Zo krijg je alvast inzicht in de kosten, en kun je deze wellicht vergelijken met andere timmerbedrijven die je aandacht getrokken hebben. Gaat het om een grote verbouwing? Dan is het verstandig om eerst modeling je wensen te doorlopen. Soms vraagt een timmerbedrijf naar een vergoeding voor het opstellen van een offerte. Hij moet je hierop wijzen, maar het is altijd slim om dit voor de zekerheid vooraf zelf nog even te vragen.

Laat alles vastleggen

Zorg ervoor dat je alles vastlegt. Doe dit al met je wensen wanneer je de offerte aan het bespreken bent, en zeker met alles wat er gaat gebeuren wat betreft de klus of de verbouwing. Zo heb je altijd iets om op terug te vallen. Denk bij een grote klus onder andere aan:

  • de prijs die het timmerbedrijf vraagt voor de klus
  • of de betaling van alle partijen hierbij inbegrepen is
  • of de reis- en materiaalkosten bij de prijs inbegrepen zijn
  • Wat de start- en opleverdata zijn
  • De voorwaarden, waaronder die voor het ontbinden van het contract, bijvoorbeeld als je de benodigde vergunning(en) niet kunt krijgen.

Wacht niet te lang

Wil je de hulp inschakelen van een timmerbedrijf? Wacht hier dan niet te lang mee. Zo zorg je ervoor dat je zonder teveel haast goed kunt vergelijken en de mogelijkheden kunt afwegen. Bovendien is de kans dan groter dat het timmerbedrijf waar je uiteindelijk voor kiest ook op de gewenste datum aan de slag kan. Voor je het weet heb je het perfecte timmerbedrijf gevonden dat jouw klus kan klaren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *