Een loodgieter doet van alles en nog wat. In dit artikel zullen we de verschillende werkzaamheden van een loodgieter kort belichten.

Deskundig advies

Allereerst iets waarbij men niet direct aan een loodgieter denkt. Een erkende loodgieter kan deskundig advies geven over alles wat enigszins met loodgieters te maken heeft. Bent u een handige klusser en wil u liever zelf de leidingen leggen, dan kunt u altijd even aan een loodgieter navragen of uw plan klopt. Hij komt graag even kijken. Je betaalt uiteraard wel voor dat advies als je verder geen diensten afneemt, maar als je daarmee veel problemen achteraf kunt voorkomen, dan is dat zeker de moeite waard.

Onderhoud voor de winter

Ook kan een loodgieter onderhoud uitvoeren voor in de wintermaanden. Standaard klussen die in de winter veel voorkomen, zijn het repareren van gebarsten buitenkranen doordat ze niet of niet goed afgetapt zijn, het nalopen en onderhouden van de CV ketel en het verhelpen van lekkages.

Werkzaamheden met gas

Gas is een uiterst explosieve stof waarbij het van belang is dat er op een goede manier mee om wordt gesprongen. Ga daarom niet zelf aan de slag met gas, maar laat het werken daarmee over aan een erkende loodgieter om te voorkomen dat er ongelukken optreden. Gas is immers letterlijk levensgevaarlijk

Alles wat met leidingen te maken heeft

Natuurlijk voert een loodgieter ook de standaard loodgieterklussen uit. Voor werkelijk alles wat met leidingen te maken heeft, kun je bij een loodgieter terecht. Het leggen van leidingen is aan een loodgieter wel besteed, evenals het omleggen van leidingen of het afdoppen van leidingen die niet langer gebruikt worden. Door te kiezen voor een erkende en gekwalificeerde loodgieter, voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan omdat de kwaliteit ondermaats zou zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *