Ga kritisch op zoek naar een schilder

Het is niet vreemd als je elke dag geconfronteerd wordt met een schildersbedrijf. Er rijdt een busje van een schildersbedrijf voorbij, je leest in de plaatselijke krant een advertentie van een zelfstandige schilder of er is in jouw straat of wijk een aantal schilders bezig met een klus. Door deze enorme overvloed aan aanbieders van schilderwerk, kan het lastig zijn het overzicht te behouden. Maar hoe vind je nou het beste schildersbedrijf tussen al deze spelers op de markt? Lees in dit blog waar je op moet letten als je op zoek bent naar een schilder.

Kies voor een echt bedrijf

De eerste tip die wij je mee willen geven, is in jouw zoektocht naar een geschikt schildersbedrijf alleen officiële bedrijven mee te nemen. Natuurlijk is er ook die ‘ont-zet-tend goedkope’ kennis die wel even wat wil bijverdienen en die smoezelige ZZP’er die alleen maar contant betaald wilt worden, maar vaak blijkt dat deze ‘professionals’ niet het resultaat geven dat je wenst. Ze komen vaak hun afspraken niet na, blijken achteraf een hoop extra kosten te rekenen en raffelen hun werk af als ze verder willen naar hun volgende opdracht. Bovendien kun je nergens aanspraak op maken, omdat deze zelfstandigen nergens bij aangesloten zijn. Kies daarom voor een echt bedrijf, met een KvK-nummer en een vast adres.

Maak duidelijke afspraken

Zodra je een officieel schildersbedrijf heeft gevonden, is het aan te raden de klus uiterst uitvoerig op papier te laten zetten. Vraag een offerte op waar in staat wat de schilders voor jou doen, tegen welk bedrag en binnen welke tijd. Zo heb je een helder overzicht en kun je altijd terugvallen op die getekende offerte, mocht er iets onverhoopt anders lopen dan gepland. Vraag ook direct na met welke verf de schilders te werk gaan. Als je zelf een voorkeur hebt, is het verstandig dit meteen even met elkaar af te stemmen. Een goed schildersbedrijf werkt vaak met alleen de beste merken, zoals Sigma, Sikkens en Caparol. Kortom, ga op zoek naar een bedrijf dat weet wat kwaliteit is. Schakel dit bedrijf in en wees verzekerd van een prachtig resultaat.

Succes met jouw schilderklus

Je begrijpt, als je zaken gaat doen met een officieel schildersbedrijf en je legt jouw wensen en de taken van de schilders helder vast in een offerte, dan weet je zeker dat je straks over een prachtig geschilderde muur, deur of kozijn beschikt. Ga vandaag nog op zoek naar een geschikt schildersbedrijf!